Gemini prikuplja 400 milijuna dolara u krugu financiranja temeljnog kapitala za rast; dolazi metaverse Clash

Podjeli

Gemini, regulirana kriptovalutna razmjena koju je osnovao Winklevoss twins, povećala je ulaganja za 400 milijuna dolara u posljednjem krugu financiranja kapitala za rast. Ovaj financijski krug dao mu je vrijednost od 1,6 milijardi dolara, što je jedna od najvrednijih razmjena u kripto svijetu. Financijski krug, na čelu s Morganom Creekom, također je imao utisak kao jedan od ključnih čelnika u sektoru poduzetničkog kapitala. Gemini u velikoj mjeri ulaže u alternativne metaverzne prijedloge.

Gemini dobio ocjenu vrijednosti od $7.1 milijardi dolara
Gemini, mjenjačnica koju su načinili Winklevoss blizanci, dvojica Facebook disidenata, povećala je 400 milijuna dolara u posljednjem krugu financiranja temeljnog kapitala za rast. Rundu je predvodio Morgan Creek, koji je zaradio 75 milijuna dolara, a Sachin Jaitly (glavni partner u Morgan Creeku) postao je treći član Geminijevog upravnog odbora, osim Camerona i Tylera Winklevossa. Ostali važni igrači u krugu uključivali su 10T, ParaFi, Newflow Partners, Marcy Venture Partners i Commonwealth Bank of Australia.

Ova ogromna runda stavlja Geminija u zavidnu situaciju, dosegnuvši vrijednost od 2,3 milijarde dolara i postao je time< jedna od najvažnijih razmjena sa sjedištem u SAD-u u ovom trenutku. Često kritizirani regulirani pristup koji je Gemini zauzeo u svojoj kriptovalutnoj djelatnosti vjerojatno je katalizator toga. Sachin Jaitly je na tu temu izjavio sljedeće:

“Njihova vizija uloge kripta u redizajnu novca, financijskog sustava, umjetnosti i Interneta, te njihove evidencije iz inkubacije i skaliranja inovativnih tehnologija, daje nam povjerenje u Gemievu sposobnost da i dalje budemo vodeći u industriji.”

Gemini je već uložio u ove inicijative preko Gemini Frontier Funda, uključujući projekte poput Animoca brandova ‘The Sandbox’.

Čini se da je tvrtka opet na u sudaru s Markom Zuckerbergom i Metom (nekadašnji Facebook), radi bitno različitih shvaćanja metaverza i njegovog izvršenja. Ostale razmjene također su zainteresirane za ulazak u metaverznu ulagačku scenu. Kucoin, azijska burza, nedavno je pokrenula fond od 100 milijuna dolara za inkubaciju startupova metaverze.