Očekuje se kako će veća inflacija uzrokovati porast Bitcoina i Zlata

Podjeli

Bitcoin je u srijedu dosegnuo cijenu od oko 68,95 dolara, nakon što je izvješće u listopadu pokazalo inflaciju veću od očekivane. Kriptovalutka je na kraju vratila određenu dobit jer su se kratkoročno prekupljena precijena pojavili na prikazu tržišta.

Zlato se također popelo na najvišu razinu od lipnja, nakon američkog izvješća o inflaciji. Plemeniti metal preokrenuo je u srijedu svoju negativnu korelaciju s bitcoinom, kao što je prikazano na istaknutoj slici.

“Reakcija na najnovije očitanje inflacije u posljednjih 30 godina izazvala je nesklonost riziku, što je bilo praćeno jakim dolarom i slabošću na najvišim kriptovalutama”, izjavio je Edward Moya, analitičar tvrtke Oanda, koja se bavi trgovinskim posredovanjem.

“Wall Street brzo shvaća kako inflacija još uvijek ne blijedi, a potražnja za zaštitom od inflacije ostat će jaka do konca godine”, napisao je Moya.

Najnovije cijene

Bitcoin (BTC): 65,916,17, -2,37%
Eter (ETH): $4, 641,23, -3,04%
S & P 500: $4, 464,71, -0,82%
Zlato: $1, 852,17, 1,23%

10-godišnji prirod riznice zatvoren je na 1.563%.

Pripremite se za stagnaciju

“Naše mišljenje da je došlo do dubokog pomaka paradigme u globalnom gospodarstvu: Rizik od toga da inflacija bude trajno iznad službenih ciljeva sada je ozbiljan rizik, i to se očituje u korporativnim odlukama i odlukama kućanstava”, napisali su stratezi Deutsche banke u srijedu u istraživanju.

Reagirajući na izvješće o inflaciji, Deutsche Bank smanjila je prognoze skorog gospodarskog rasta i kazala kako sada očekuje razdoblje “stagflacije” — razdoblje stagnacije potražnje i visoke inflacije.

“Za tržišta, financijski uvjeti ostaju nevjerojatno prilagođeni povijesnim standardima, a čak i kada su se u posljednjih nekoliko mjeseci povećala provala [očekivanja inflacije temeljena na tržištu]”, napisala je Deutsche Bank.

Nastavlja se odljev na Bitcoin Exchange tržištu

Ponuda Bitcoina na burzama nastavlja opadati, što bi moglo upućivati na preferaciju ulagača da drže BTC u novčanicima umjesto da svoje kovanice stave na raspolaganje za razmjenu na burzi.

“Kao rezultat kontinuiranog odljeva razmjene, ukupna bilanca razmjene BTC-a pala je na višegodišnje smanjenje od 12,9 posto cirkulirajuće ponude”, napisao je Glassnode, tvrtka za šifriranje podataka, na blogu.

Odljevi iz razmjene nastavljeni su tijekom konsolidacije cijena BTC-a prošlog tjedna, što je predstavljalo oštar signal uoči nove visoke cijene u srijedu.

Sažetak Altcoina

Tethe se pokreće na Avalanche platformi: TEA-ov USDT bit će dostupan blockchain u Avalancheu kako bi se podupro dugoročan rast i održivost mreže, izvijestila je Helene Braun iz CoinDeska. Ovo je deveti blockchain koji je Tether pokrenuo, nakon prethodne intergracije na Polkadot i Solana između ostalih. Najveći svjetski Stablecoin putem tržišne kapitalizacije također će početi trgovati na kriptovalutnoj burzi Bitfinex kako bi ulagačima osigurao brz i jeftini pristup token.

Žetoni servisa Ethereum Name Super nakon pada od 500 milijuna dolara: Ethereum name Service, protokol koji izdaje nezamjenjive žetone (NFTS) koji mogu predstavljati adrese Ethereuma i web domene, pokrenuo je “airdrop portal”, što je dovelo do porasta cijena za njegovu decentraliziranu autonomnu organizaciju, izvijestio je Andrew Thurman iz CoinDeska. Zrakoplovne kapi/Airdrops su metoda distribucije tokena kojom se dio cirkulirajućih tokena dodjeljuje Ethereum adresama koje ispunjavaju određene parametre, primjerice kupnja NFT-A.

Beeple’s ‘Human One’ skulptura i NFT prodan za oko $29 milliona: LJUDSKA/HUMAN ONE, 3D video skulptura umjetnika Beeplea prodala je za $28.9 milijuna Švicarskom ponuditelju, izvijestio je Barron. Prodaja je uključivala i NFT. Video skulptura hibrid je fizičke i digitalne tehnologije i prikazuje osobu u srebrnoj grani koja nosi, kako se čini, svemirsku kacigu. Konačna prodajna cijena dvostruko je veća od iznosa procijenjenog za umjetničko djelo.

Ostala tržišta

Većina digitalnih sredstava u CoinDesk 20 završila je dan ranije.

Istaknuti pobjednici od 21:00 UTC:

Algorand (ALGO): 4,28%
Lančana veza (LINK): 3,14%
Litecoin (LTC): 2,06%
Američki novac (USDC): 0,01%
Poznati gubitnici:

Grafikon (GRT): -11,71%
Kardano (ADA): -8,21%
Polkadot (TOČKA): -7,66%